21 januari 2018
16:15

Örby IS

Referat: Stureby SK - Örby IS

Det är klart en utmaning att lira futsal i Hagsätrahallen som bjuder på extremt trånga ytor både på planen och vid insparkar. Här gäller det att göra allting lite snabbare och enklare än på en fullstor plan, inte minst om man möter ett tajt spelande motståndarlag.

I den första perioden väljer vi konsekvent för många bolltouch och för få avslut vilket gör att vi blir onödigt uddlösa. Vi har inledningsvis också lite bekymmer med Örbys 1-2-1-uppställning och höga press som ger extra stor utdelning i den trånga hallen. Örby kan också gå till periodvila med en 1-0-ledning efter ett riktigt fint instick och avslut.

I den andra perioden stänger vi Örbys uppspelsvägar klart bättre och väljer också själva rakare vägar mot mål. Det ger också direkt utdelning när vi både kvitterar och tar ledningen till 2-1. Sedan öser vi på och har flera bra lägen att sätta 3-1 men det saknas både lite vilja och styrka i straffområdet i flera lägen.

Den tredje perioden blir lite speciell då vi återigen höjer tempot och för matchen, men Örby får två riktiga skitmål och ledningen med 3-2. För att utvecklas måste man få göra misstag när man vågar ta risker så det kommer inte att vara sista gången vi släpper in den typen av mål. Däremot behöver vi ta med oss förmågan att skaka av oss misstagen och spela vidare - här finns det utvecklingspotential.

Sista perioden blir en jakt på mål och seger, men längre än till en kvittering kommer vi inte den här gången, utan vi får nöja oss med oavgjort och tackar motståndarna för en härlig intensiv kamp matchen igenom.

Flera av tjejerna klagade idag över tunga ben vilket inte är konstigt efter en rätt tuff fysvecka. Nu ser vi fram emot en lugnare träningsvecka som förhoppningsvis ger ett rejält piggt lag till avresan mot Göransson Cup på fredag.